Guido Bosch

Directeur Particulieren
ING Nederland


Generaties lang genieten, hoe maakt u dat mogelijk? Jan Terlouw deed vorig jaar tijdens het Grip op je Vermogen-event een beroep op onze zorgzaamheid. Voor het milieu, voor onze kinderen en voor onze ouderen. Deze oproep vond veel weerklank in Nederland en ook ING besloot het op te pakken. In dit magazine daarom volop aandacht voor generatie-overstijgende oplossingen.

Als we nadenken over een goede wereld voor de toekomstige generaties, zullen we zorg moeten dragen voor het milieu. Vermogen biedt hiervoor een kans. Bijvoorbeeld door te investeren in milieubewuste projecten of de verduurzaming van uw woning. Dit zijn mooie kansen om over de generaties heen wat te betekenen.


Als ouder vind ik de toekomst van onze kinderen natuurlijk heel belangrijk. Daarbij speelt verstandig omgaan met geld ook een rol. Het is mooi om te zien hoe je kinderen hier hun eigen weg in vinden. Zo heeft mijn zoon nu een spaardoel voor zijn scooterrijbewijs aangemaakt in zijn ING-app. Hij wil dit halen zodat hij daarna als pizzakoerier kan gaan werken en zo meer verdient dan met vakkenvullen. Zo investeer je als tiener al doelbewust in je toekomst.
Mijn zoon is al compleet digitally minded, hij is immers opgegroeid met de razendsnelle digitale ontwikkelingen. ING vindt het belangrijk dat mensen die daaraan iets langer moeten wennen, ook geholpen worden om mee te komen in deze digitale wereld. Zo hebben we op kantoor digi-coaches klaarstaan voor vragen over het digitaal regelen van bankzaken, en online helpen we met duidelijke video’s. Digitaal worden is belangrijk voor ieders zelfstandigheid in deze moderne maatschappij en het zou goed zijn als we elkaar blijven helpen om die soms moeilijke stap te maken.


Ik hoop dat dit magazine u inspireert om uw eigen invulling te geven aan generaties lang genieten. Of dat nu betekent dat u gaat verduurzamen, schenken aan uw kinderen, anderen helpt mee te komen in een digitale wereld of uw vermogen afstemt op uw eigen toekomstplannen. U kiest uiteindelijk wat bij u past, zodat u en de generaties na u nog lang kunnen genieten.